HOŞ GELİYORSUN 41 YAŞIM...

Bundan tam bir yıl önce 40 yaşımı büyük değişimlerle karşılamıştım ve yeni yıla girerken 2014 yılının bolluk, bereket getirecek çok iyi bir yıl olacağına inancım sonsuzdu. Ve öyle de oldu.

 40 yaşım ve yeni bir yılla birlikte yaşadığım şehri, işimi, arkadaşlarımı, ekmek fırınımı, marketimi, saksağan kuşlarını, kışın buz gibi, yazın ateş gibi olan ilklimi bırakarak şimdiye kadar daha önce neden gelmemişiz, tam benim şehrimmiş dediğim canım İzmir'ime taşındık. Yeni şehir yeni hayat! Şehri tanımaya, uyum sağlamaya çalışırken hemen yeni bir uğraş edindim. Mozaik Sanatı! Şu sıralar ara versem de Mozaik taşları ile harika tasarımlar ortaya çıkarmak ve kendini kaybetmek paha biçilemez. Derken; boyun fıtığı, bel ve diz sorunlarım için eşim Tevfik'in desteği ile Yoga derslerine gitmeye karar verdim. Tesadüfe bakın ki Mozaik hocam Deniz hanımın çok yakın arkadaşı Aylin hoca Yoga dersleri veriyormuş! İçsel yolculuğum Şebnur Altın Hocam'ın Reiki uyumlaması ile taçlandıktan sonra Yoga hocam Aylin hanım ile bambaşka farkındalıklara yelken açtı.

40 yaşımı çok güzel geçirdim. Tabii ki her günüm bayram havasında bir elim yağda bir elim balda geçmedi. Üzüntüler, sıkıntılar, anlık mutsuzluklar, depresif haller, gözyaşları elbette oldu. Yaşadıklarım bana kâr kaldı. 
Herkes kendi tercihini yaşar, ben de öyle! İstediğimi, seçimlerimi yaşıyorum; bundan da çok memnunum. Çünkü sonuçlar ne olursa olsun benim tercihlerimin getirdikleri olduğu için olumsuz durumlarda suçlayacak, çatacak hiç kimse olmuyor. Hoş, bir suçlu aramayı bırakalı zaten yıllar oldu. Çok rahat hayır diyebiliyorum. İstemediğim bir şeyi kimse bana yaptıramaz, bunu çevrem de biliyor; bilmeyenler de öğreniyor. İnsanlar beni sevsin diye kırk takla atmıyorum, dileyen sever, sevmeyenin de canı sağ olsun. Herkesi olduğu gibi kabul etmeye çalışıyorum. Büyük oranda bunu başarıyorum. Bu konu üzerinde çalışmalar yapıyorum. Ön yargılardan uzak, mesafeli yaklaşımları tercih ediyorum. En büyük başarım da AFFETMEK. Beni üzen kim varsa hepsini affettim! Kendimi daha özgür hissediyorum. Onlara sevdikleriyle birlikte mutluluk, huzur, bolluk ve bereket içinde yaşayacakları bir hayat diliyorum. 

Beni mutlu eden huzurlu ruh halim. O huzura en büyük katkı tabii ki çok değerli, sevgili eşim Tevfik Ceritoğlu'ndan geliyor. 

Ahmet Tevfik Ceritoğlu; hayatı birbirimize kolaylaştırmak için paylaştığımız, ruh eşim, yaşamın bana armağanı...Hayatımda olduğu için hiç abartısız her gün şükrettiğim özel insan...

Şimdi 41 yaşıma girerken daha farklı bir bilinçle, değişen bakış açısıyla, gözden geçirilen hedeflerle biraz daha olgunlaşmış, yeğenim Nurbanu'nun dışında tanımadığım çocukların ve dahi gençlerin "teyze" dediği  kocaman bir kadın olurken, ülkemin içinde bulunduğu şartlara rağmen hâlâ hayattan umudum var. 

Hoş geliyorsun yeni, güzel 41 yaşım; hoşgörünün ve empatinin giderek çoğaldığı,  bana, aileme, sevdiklerime, vatanıma daha da üretken, yararlı, paylaşımcı, sevgi ve huzur yayan bereketli günler getirmeni diliyorum ve seni çok seviyorum...

Duygu         

Yorumlar

  1. Bu satırları sadece "Güzel Bir İnsan" yazabilir.
    40. Yaş insanın yaşamında ulaştığı doruk noktadır. Sonraki yıllar bu dorukta tutunabilmek ve ışık yayabilmektir.
    Mutlu yıllara...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Sevgili Cüneyt, iyi ki varsınız :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

GECENİN IŞIĞI - ŞEBNUR ALTIN