OFİSTE YOGA

Yoga bir kere kanınıza girdi mi ondan kurtuluş yok! Kendinize doğru başlayan bir yolun müptelası oluyorsunuz. Matınızın, havlunuzun, halı, kilim her ne üzerinde çalışmaya başlıyorsanız niyet ettiğiniz andan itibaren alıp sizi size ulaştırmaya çalışan bir yol. İlk başlarda ön yargıyla bakılan bu yol oldukça ruhsal doyum sağlayan anlardan oluşuyor.


Farkındalıkla nefes alıp vermeye başladığınızda her hücrenizde yeniden yaşam oluştuğunu, bedeninizin yenilendiğini ve artık farklı bir siz olduğunuzu pratiğiniz arttıkça fark ediyorsunuz. Bu yenilenme hissi,  yeni bir varoluş, yeni bir siz ve yepyeni bakış açısı getiriyor dünyanıza. İşte bu yenilenme hissini bir kere tattığınızda onu her an yaşamak istiyorsunuz. 

Ofisinizde çalışırken şöyle bir kollarınızı gökyüzüne  doğru uzatıp bulutlara değmek! Yanlara doğru eğilip güneşe dokunmaya çalışmak. Sandalyenizde otururken ayak bileğinizi diğer dizinizin üzerine getirip toprağa dokunma isteği ile öne eğilerek kalça eklemlerini rahatlatıp sırtı esnetmek yapabileceğiniz hareketlerden bazıları.

Yoğun çalıştığınız anlarda arada bir bunaldıkça derin bir nefesle ayağa kalkıp ayak parmaklarınızın üzerinde yükselmek ve nefesinizi verirken oturacakmış gibi popoyu aşağı doğru iterek sandalye pozuna geçmek ve bir kaç nefes o duruşta kalıp sırt, bacak ve kalçalarınızdaki yenilenmeyi hissetmek, doğal terapi oluyor insana. Koltuğunuzda otururken sürekli bilgisayar başında çalışmaktan tutulmuş sırtınız, omuzlarınız için yapacağınız kedi-inek esnemesi (nefes aldığınızda beli hafif çukurlaştırıp, nefes verirken sırtı kamburlaştırmak) size nasıl bir rahatlama sağlar bir bilseniz. 
En çok sevdiğim hareketlerden derin nefes alarak kollarınızı iki yana kocaman açıp tüm evrene kucak dolusu kalpten sevginizi vermeniz ve aynı şekilde evrenden size çoğalarak gelen sevgi ve huzuru kabul edip ellerinizi birleştirerek şükretmek ne sakinleştirici bir çalışmadır.

Bütün bu görünüşte minik, etkisi büyük hareketler enerjinizi  bir anda arttıracak, farkındalıkla aldığınız nefesler bedeninizi yenileyecek, havanız değişecek.

Birkaç hareketle hissettiğiniz bu rahatlamanın gün içinde iş performansınıza da olumlu yönde etki edeceğine emin olabilirsiniz.  

Şüpheniz varsa denemeye  ne dersiniz?

Namaste

Duygu 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GECENİN IŞIĞI - ŞEBNUR ALTIN