GÖNÜL RAHATLIĞI, HUZUR, ERİNÇ...

Yorucu bir günün ardından bütün eklem yerlerim ağrıyor ve sanki bacaklarım vücudumu taşımakta zorlanıyor.  Zorla iki kaşık bir şeyler yiyip koltuğun köşesine çekilmek, orada huzur bulmak dünyanın en güzel hissi.



Huzur bulacağınız bir yerin olması günümüzde büyük bir lüks gibi görünüyor. İnsan huzuru önce içinde buluyor, sonra gittiği yere taşıyor. Eğer huzursuz bir yapıya sahipse kişi, gittiği her yere, herkese bulaştırıyor huzursuzluğunu. Tabi bu huzursuzluğa  kapılmamak diğerinin elinde olabiliyor bazen. Kişi uzaklaşırsa huzursuz olandan kendini kurtarmış olacaktır, huzursuzluk hissinden. Yobaz, dinci kesimin söylemlerinde çokca yer aldığı için "huzur" kelimesini kullanmakta çekinir oldu insanlar. Oysa öyle güzel anlamı var ki; Türk Dil Kurumuna göre; Dirlik, baş dinçliği, gönül rahatlığı, rahatlık, erinç.
Bir de isteyerek meydana getirilen rahatsızlıklar var toplumumuzda. Bu yaratılan huzursuz ortamda insanların yaşantılarını gönül rahatlığı içinde yaşamaları ne büyük mucize değil mi? 
Ülkemiz ve bireyler için dirlik, düzen ve birlik içinde bir yaşam ümid ediyorum; sanırım o zaman herkes gönül rahatlığı içinde yaşamlarını sürdürebilirler...

Duygu



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GECENİN IŞIĞI - ŞEBNUR ALTIN