19 MAYIS, ÖZGÜRLÜĞÜN GÜNÜ

    
                                   Fotoğraf: Tevfik Ceritoğlu
Bugün 19 Mayıs. Karışık duygular içindeyim. Okulumuzda yapılacak törenin hazırlıkları, bana verilen fotoğraf çekim görevi, bir yandan ülkenin gidişatı...


Her biri bende farklı hisler yarattı. Heyecan, coşku, başkaldırı, özgürlük ve inadına özgürlük hissi. Tören sırasında marşlarımızı söylerken, göz yaşları içinde fotoğraflarken kareleri, milyonlarca başka insanında aynı hislerde olduğuna inanıyordum. İlerleyen saatlerde gelen haberlerle yolların, caddelerin ülkemize sahip çıkan yurttaşlarımızla dolup taştığını görmek, yüreğime su serpti. Büyük sevinç ve farklı bir bilinçle kutladık 19 Mayıs'ımızı. Özlemle, sonsuz sevgi ve saygı ile andığımız Yüce Mustafa Kemal Atatürk'ümüz güvendiği gençlik konusunda yine haklı çıktı, ne mutlu  Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklarıyız.
Ayhan Sicimoğlu Ankara'da geçen yıl verdiği konserde "Hiç kimse kusura bakmasın, Türkiye'de yaşayan yüzlerce farklı 'millet' varsa; ülkemiz sınrıları içinde yaşıyorlarsa hepsi Türk'tür" demişti.           Fotoğraf: Tevfik Ceritoğlu
Düşününce doğruydu. Bu ülkenin sınırları içinde yaşıyorsak, kendi huzurumuz ve rahatımız için geleceğimizi güvence altına almak istiyorsak birlik ve beraberlik içinde yaşamak durumundayız. Kimsenin bizi kullanmasına izin veremeyiz. 
Biz önce insanız!
Üniversiteye başladığım zaman hayatımda ilk defa bu soru ile karşılaşmıştım "Sen hangi milletsin???" 
Bu ne biçim soruydu, ben de TÜRK'ÜM demiştim ve sonra cevabımı irdelemeye başlamış ve SANANE diyerek yanından uzaklaşmıştım.
Tek bayrak, tek millet, tek vatan.
Hangi milletten ve dinden olursak olalım; biz yine ananelerimizi ritüellerimizi yaşayalım, dilimizi de konuşalım. Vatanın birliği sözkonusu olunca tek yürek olacağız, bizim milletimiz Türk'tür! Bu vatan bu düşüncelerle kurtuldu düşmandan, binlerce şehit verdik. Herbir milletten insan koşarak gitti cephelere, kanlarıyla yazdılar tarihimizi ve özgürlük sağlandı bizlere.  
Bize bu günleri sağlayan tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun, onların huzurunda saygı ve minnetle eğiliyorum. 
Ne Mutlu Türk'üm diyene!

Duygu

Not. Tevfik Ceritoğlu'nun fotoğrafını çektiği büyük eser, okulumuz resim öğretmenlerinden Feride Gündoğdu'nun öpülesi ellerinden çıkmıştır. Emeğine sağlık hocam.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

GECENİN IŞIĞI - ŞEBNUR ALTIN